Provincie organiseert samenaankoop groene energie
De provincie Antwerpen organiseert dit jaar opnieuw een groepsaankoop van 100 procent groene stroom. Wie op zijn energiefactuur wil besparen en bovendien zijn steentje wil bijdragen tot een beter milieu, kan zijn gegevens achterlaten op www.samengaanwegroener.be, of de Groene Stroom Infolijn contacteren op het nummer 03-808 01 43.
 
De actie van vorig jaar was een succes.Meer dan 28.000 mensen schreven zich in en maar liefst 41 procent daarvan ging ook effectief in op het aanbod van de winnende energieleveranciers. Samen bespaarden de deelnemers bijna 2,4 miljoen euro.
 
Nieuw materiaal voor duikers van de brandweer
De brandweer koopt nieuwe communicatieapparatuur aan voor het duikersteam. Met de onderwatercommunicatieset hebben de duikers tijdens een interventie een constante open verbinding met elkaar en met hun begeleiders. Bovendien doet de communicatiekabel eveneens dienst als veiligheidslijn. Het college gunt de opdracht voor het leveren van de onderwatercommunicatieset voor de prijs van 11.752,61 euro.
 
Aangepaste voorrangsregeling op de Grote Markt
Sinds mei 2010 zijn de verdwijnpalen op de Grote Markt weg en is de Grote Markt open voor doorgaand verkeer. Om het onnodige gebruik van deze route te ontmoedigen en om bestuurders aan te zetten om de snelheidslimiet van 30 kilometer per uur te respecteren, wijzigt het stadsbestuur de voorrangsregeling op de kruispunten.
 
Ter hoogte van de Bovenrij, het Lantaarnpad en de Kerkstraat moet het verkeer dat uit de Bovenrij en van de Grote Markt komt, stoppen en voorrang verlenen aan het verkeer uit de Kerkstraat en het Lantaarnpad. Ter hoogte van de Koppelandstraat en de Zandstraat moet het verkeer dat over de Grote Markt rijdt, stoppen en voorrang verlenen aan de zwakke weggebruikers die uit de Koppelandstraat en de Zandstraat komen.
 
Veiliger verkeer op Olense- en Noorderwijkseweg
De gemeente Olen en de stad Herentals willen de verkeerssituatie op de weg tussen Noorderwijk en Olen veiliger te maken. Verschillende snelheidsmetingen van de politie Neteland bevestigen dat er te snel gereden wordt. De gemeente Olen plaatst drie snelheidsremmers op de Noorderwijkseweg. Het gaat om proefopstellingen. Na enkele maanden volgt een evaluatie. Als die positief is, komen er definitieve snelheidsremmers in de vorm van groenstroken.
 
Meer snelheidscontroles in de Gareelmakersstraat
Om de verkeersproblemen in de Gareelmakersstraat in kaart te brengen, plaatste de politie in februari een verkeersanalyse toestel in de straat. Uit de metingen blijkt dat 68,8 procent van de autobestuurders de snelheidslimiet van 50 kilometer per uur respecteert. 31,2 procent rijdt te snel. Naar aanleiding van deze resultaten zal de lokale politie regelmatig snelheidscontroles met een bemande camera uitvoeren in de Gareelmakersstraat.
 
Dennen Run
Op zaterdag 28 mei rijdt de Dennen Run voor de drieëndertigste keer door onze stad. Voor vele kinderen met een handicap is de Dennen Run de belevenis van het jaar. Zij krijgen de kans om in een zijspan een rondrit te maken langs de Kempense wegen. De Dennen Run start om 9.15 uur op de Grote Markt. Tussen 7 en 9.30 uur is er geen doorgaand verkeer mogelijk op het deel van de Grote Markt tussen de Bovenrij en de Lakenhal. Er geldt ook een stilstaan- en parkeerverbod.
 
Triatlon voor politiediensten
Op donderdag 9 juni organiseert de politie Neteland een achtste triatlon voor politiediensten. De wedstrijd vindt plaats rond het BLOSO-sportcentrum. Het fietsparcours loopt langs de Vorselaarsebaan, Heikenstraat, Meivuurstraat en Bornstraat. Tussen 12 en 18 uur geldt er in deze straten een parkeerverbod en is er geen doorgaand verkeer mogelijk.
 
Eigen Haard viert Dag van de Buren
Ter gelegenheid van de nationale Dag van de Buren komen de bewoners van sociale huisvestingsmaatschappij nv Eigen Haard op straat om even gezellig samen te zijn. Op vrijdag 27 mei vanaf 19 uur is het feest op Kleerroos. De bewoners zorgen zelf voor hapjes en drankjes. In de Rode-Kruisstraat trakteert het stadsbestuur op maandag 6 juni vanaf 14 uur met koffie en taart. Met deze actie wil het stadsbestuur het contact tussen de buren versterken en hen aanzetten om vaker bij elkaar op bezoek te gaan.
 
Stad steunt straatfeesten met €50 
Wilt u een feest organiseren in uw straat en iedereen die in de buurt woont de kans geven om mee te feesten? Dan helpt het stadsbestuur u hier graag een handje bij. De stad zorgt ervoor dat uw straat verkeersvrij is en stelt materiaal, zoals tafels en stoelen, ter beschikking. Bovendien krijgt u ook een subsidie van 50 euro. U moet ten laatste 30 dagen voor de festiviteiten een aanvraag indienen bij de dienst sociale zaken in het administratief centrum. Het aanvraagformulier vindt u bij de dienst zelf of op www.herentals.be/straatfeesten.
 
Zomersport 
Deze zomer kunnen kinderen en jongeren van zes tot zestien jaar opnieuw genieten van vijf weken sportplezier. Samen met de Herentalse sportverenigingen organiseert de sportdienst kampen van 4 tot 8 juli, van 11 tot 15 juli, van 25 tot 29 juli, van 1 tot 8 augustus en van 8 tot 12 augustus. Voor kleuters van vier en vijf jaar zijn er sportdagen in de week van 11 tot 15 juli en van 1 tot 5 augustus. Van dinsdag 16 tot donderdag 18 augustus zijn jongeren van negen tot veertien jaar met een visuele handicap welkom op het G-sportkamp in jeugdcentrum Den Brink.
 
Inschrijven voor de sportkampen kan vanaf maandag 23 mei via de inschrijvingsformulieren op www.uitinherentals.be/sportkampenof bij de stedelijke sportdienst in De Vossenberg. De sportdienst en sportregio Kempen bieden ook een aanvullend sportprogramma aan voor jongeren vanaf tien jaar. Van 4 tot 6 juli, van 1 tot 3 augustus en van 24 tot 26 augustus is er een surf- en zeilkamp, van 13 tot 15 juli en van 27 tot 29 juli een visdriedaagse en van 9 tot 11 augustus een circusdriedaagse.
 
 
Stad ontvangt Compostela-fietsers
Henk de Metsenaere en Hans Vets trekken met de fiets naar Santiago de Compostela. Zij wensen de stempel van de stad Herentals als eerste stempel in hun Compostela-paspoort te zien pronken. Het stadsbestuur gaat graag in op deze vraag en ontvangt de pelgrims op dinsdag 19 april om 18 uur in de Lakenhal.
 
Koorfestival met Herentalse en IJsselsteinse koren
Op zaterdag 14 mei trekken drie Herentalse koren naar onze Nederlandse zustergemeente IJsselstein. Samen met koren uit IJsselstein treden zij op tijdens het koorfestival. Het stadsbestuur zorgt voor het busvervoer van de koorleden.